T 03 233 30 52
T 03 232 91 41
Ommeganckstraat 51
2018 Antwerpen
F 03 226 06 21

Samen armoede aanpakken, nu en na deze crisis

16/04/2020 | Categorieën: nieuws algemeen
Help nu, want elke euro is er twee waard!

Corona spaart niemand. Maar vooral mensen in een kwetsbare positie worden getroffen in hun basisbehoeften. Dat leert een korte bevraging van APSMO – het Antwerps platform van sociale middenveldorganisaties en de vakbonden – bij diverse sociale organisaties in Antwerpen. Het platform werd de laatste weken geconfronteerd met urgente noden van mensen die niet meer kunnen voorzien in levensnoodzakelijke basisbehoeften zoals voedsel, medicijnen, kledij en hygiëne. Er werd beslist om een noodfonds op te richten dat op een flexibele manier organisaties in staat moet stellen om in te spelen op dringende vragen en problemen.  

Elke euro is er twee waard  

APSMO lanceert ‘het Antwerpse Solidariteitsfonds’. Alle middelen die via deze crowdfunding verzameld worden, gaan rechtstreeks naar de dringende aankoop van voeding, medicijnen, toiletartikelen en belwaarde. Bovendien zal de stad Antwerpen het ingezamelde bedrag verdubbelen. Dus elke euro is er twee waard.

Samen armoede aanpakken, nu en na deze crisis

Deze Corona-crisis kan de start zijn van een ander armoedebeleid. Van een nieuwe samenwerking tussen burgers, middenveld en overheid om van Antwerpen samen een veerkrachtige stad te maken die niemand laat stikken bij crisissen. Niet alleen nu, maar structureel, voor iedereen en op lange termijn.

Het solidariteitsfonds werkt hiervoor samen met de professionele crowdfundingorganisatie Growfunding. Tijdens de coronacrisis stellen ze hun platform gratis ter beschikking voor wie een solidariteitsactie wil opzetten. Zo kan iedereen die ‘in zijn kot’ zit mee het verschil maken en helpen wij onze samenleving door deze moeilijke tijd!

Meedoen kan via: https://growfunding.be/nl/antwerpen/help-nu